NY_Idrott

Idrott och hälsa

-Välj en av tre inriktningar: Fotboll, Handboll och Atletism

All forskning pekar entydigt på att idrott och regelbunden fysisk aktivitet främjar studier och får dig att må bra. Vi erbjuder träning på schemat med specialinriktningar för fotboll,handboll och atletism (allmän fysisk träning). Almaskolan är den perfekta miljön för de som vill kombinera kvalitativa studier med sitt idrottande. Hos oss får eleverna även näringsrik och bra kost för att orka med både skolan och all fysisk aktivitet.

Almaskolan är den perfekta miljön för de som vill kombinera kvalitativa studier med sitt idrottande. Hos oss får eleverna även näringsrik och bra kost för att orka med både skolan och all fysisk aktivitet! För de elever som sedan vill satsa vidare efter grundskolan, erbjuder vi studier på vår skola Stockholms Idrottsgymnasium som en naturlig fortsättning på deras idrottande och studier.

Mer om fotboll och handboll

Almaskolan erbjuder en specialinriktning för fotboll och handboll med våra välutbildade instruktörer som handleder eleven med individanpassad träning. Vår filosofi är att just
individanpassad träning, leder till ett gott resultat. Vi ser varje spelare och utvecklar spelaren vidare från hans/hennes nivå. Denna fotbollsträning utgör då ett perfekt komplement till den vanliga lagträningen som eleven bedriver utanför skoltid i det egna laget, där vi vet att den största delen av träningen oftast handlar om gruppen och laget. Vi tar emot tjejer och killar från alla klubbar!

Mer om Atletism

Almaskolan erbjuder också en atletism-inriktning för elever från andra idrotter. Där bedriver vi en allmän fysisk träning för att förbättra kondition, styrka, rörlighet, snabbhet och mycket annat som utvecklar våra elever som idrottare oavsett vilken idrottsbakgrund de har. Även här lägger våra välutbildade instruktörer fokus på den individuella utvecklingen och handleder eleven att sätta egna mål utifrån sin idrott och ambitionsnivå.

Samarbeten

Almaskolan har i fotbollsinriktningen ett nära samarbete med Svenska Fotbollsakademin samt i handbollsinriktningen med IK Bolton. Båda dessa samarbetspartners har en lång erfarenhet och kunskap att arbeta med idrottsinriktade skolor.