atletism

Atletism-inriktningen är för elever som ägnar sig åt en mängd andra idrotter, det kan vara till exempel badminton, friidrott, ridning, tennis etc. Atletism-inriktningen bedriver allmän fysisk träning för att förbättra kondition, styrka, rörlighet, snabbhet och mycket annat.

ANSÖK TILL ATLETISM

Här ställer du dig i kö till Almaskolan.

Varför välja atletism

Idrottsprofilen atletism på Almaskolan har som mål att träna individer med en allsidighet där vi fokuserar på det holistiska inom träning för en lång idrottskarriär. Vi vill väcka och förädla ungdomars nyfikenhet till träning och vilja att utveckla sin fysiska förmåga. För att uppnå detta mål syftar atletismen till att innehålla mental träning, kondition, styrka, rörlighet, snabbhet, koordination/motorik samt balans.

Atletismen kommer komplettera ämnet idrott och hälsa som en möjlighet att repetera och fördjupa sina kunskaper inom kost och hälsa och dessas inverkan på våra atleters livsstil.

Rehabilitering samt skadeförebyggande träning är återkommande på våra träningar då vi vill se att eleverna som väljer Almaskolan ska kunna återhämta sig snabbt och effektivt för att kunna prestera i sin idrott med sin förening och kunna se fram emot en lång idrottskarriär.

Följ oss på sociala medier

Almaskolan

@almaskolans

Lärarna på Ullna Strand

Sed cursus ante dapibus diam sed nisi nulla quis

Enhetschef & Lärare i Ämne

Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet. Duis sagittis ipsum. Praesent mauris fusce nec.

Atletism

" Allmän fysisk träning förbättrar bland annat kondition, styrka, rörlighet och snabbhet "

Södra Fiskartorpsvägen 2